open-navfaktor-logo
search
Duel starih rivala
Velež u Tuzli srušio neugodnu tradiciju, Rođeni izbili na drugu poziciju PLBiH
Duel velikih rivala Slobode i Veleža u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine završen je pobjedom gostiju 2:1.
13.03.2021. u 18:51
get url
text

Mostarskim tim je ovom pobjedom srušio neugodnu tradiciju, s obzirom na to da u 17 dosadašnjih duela protiv Slobode u PLBiH nikada nije trijumfovao na stadionu Tušanj.

Ekipa Feđe Dudića bila je bolja na startu utakmice, a prvu priliku vrijednu spomena imao je Obren Cvijanović u devetoj minuti.

Rođeni su poveli u 21. minuti nakon što je Cvijanović realizovao penal, iako se mora reći da je imao dosta sreće jer je lopta prošla ispod Adnana Golubovića, koji je u prethodna dva kola odbranio dva jedanaesterca. Najstrožu kaznu je skrivio Jusić zbog igranja rukom, a glavni sudija Sabrija Topalović bez mnogo razmišljanja pokazao je na bijelu tačku.

U 25. minuti Nemanja Anđušić je šutirao pored gola, iako je Cvijanović bio u mnogo boljoj poziciji, a nezadovoljan odlukom svog fudbalera bio je i Feđa Dudić.

Poslije povratne lopte Dženisa Beganovića u 34. minuti Pzer je šutirao visoko preko gola gostiju iz Mostara.

Minut prije kraja prvog poluvremena Sloboda je uputila prvi šut u okvir gola i povela. Strijelac je bio Saša Maksimović u 44. minuti kada je odlično prevario Harisa Ovčinu i pogodio bližu ugao gola Vedrana Kjosevskog.

Početkom drugog poluvremena Said Husejinović je imao odličnu priliku poslije dobrog ispucavanja Golubovića, kojem je prethodila dobta intervencija.

Već u narednom napadu Golubović je "skinuo" šut Gregorijevića, a Husejinović je u 58. minuti pokušao sa nešto veće udaljenosti iznenaditi Kjosevskog, ali neuspješno.

U 76. minuti Gregorijević se pobrinuo za novo vodstvo gostiju, i to svojim prvjencem u dresu Rođenih, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Sloboda je do kraja susreta ostala sa devet igrača. U rasponu od samo jedne minute domaćin je zaradio dva isključenja. Topalović je crvene kartone pokazao Jusiću i Salihoviću.

Velež je 11. prvenstvenom pobjedom srušio neugodnu tradiciju i stigao do prvog trijumfa na gostovanju kod Slobode otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine, te je izbio na drugu poziciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.