open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež u Mostaru srušio Sarajevo
Fudbaleri Veleža pobijedili su Sarajevo u posljednjem meču i derbiju 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
12.04.2021. u 19:55
get url
text

Rođeni su na svom terenu trijumfovali rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici viđen je u 40. minuti. Anđušić je šutirao sa dvadesetak metara, lopta na putu prema golu pogodila Miličevića, promijenila pravac i završila iza leđa golmana Kovačevića.

Vodstvo Veleža bilo je zasluženo, s obzirom na to da su Rođeni u prvom poluvremenu bili bolji tim na terenu, uz više želje, trke, motiva...

Velež je na startu meča zaprijetio preko Vehabovića u 10. minuti. Lopta je otišla nekoliko centimetara pored stative, a isti igrač pet minuta kasnije pokušava iz slobodnog udarca, ali Kovačević je odbranio lijepom paradom.

Igrači Sarajeva na startu meča pokazivali su nervozu, a sudija Bilbija pokazao im je tri žuta kartona u prvih 20 minuta.

Jedinu ozbiljniju situaciju pred golom Veleža u prvom poluvremenu gosti su stvorili u 30. minuti kada je Dupovac pokušao glavom, ali nije na najbolji način zahvatio loptu.

Deset minuta kasnije Velež je krunisao bolju igru i pogotkom koji je zvanično upisan kao autogol Miličevića stigao u vodstvo.

Velež je u drugom dijelu čekao svoju šansu iz kontranapada, a Sarajevo je uspjelo stvoriti dvije dobre prilike za izjednačenje.

{$galerijaFotografija}

U 66. minuti Fanimo je uhvatio volej, a golman Veleža Bogdanović paradom odbio loptu u korner, da bi pet minuta kasnije Mešanović probao glavom, ali lopta je otišla tik pored gola Rođenih.

Za Sarajevo je ovo treći poraz u sezoni i treći u proljetnom dijelu prvenstva. Bordo tim i dalje je lider na tabeli sa 52 boda, ali sada sa pet bodova više od drugoplasiranog Borca. Velež je treći sa 45 bodova na kontu, koliko imaju Široki Brijeg na trećoj i Zrinjski na četvrtoj poziciji.

Sarajevo u narednom kolu dočekuje Borac, a Velež će u goste kod Širokog Brijega.

ve1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.