open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 5. kolo
Velež se nije oporavio od Evrope, Sloboda slavila u Mostaru i preuzela vrh
Fudbaleri Veleža nisu se oporavili od ispadanja iz Evrope, a potvrđuje to i poraz u večerašnjem duelu 5. kola PLBiH.
15.08.2021. u 22:55
get url
text

Mostarci su pred domaćim navijačima poraženi od Slobode, koja je slavila sa 2:0 i opet se vratila na vrh tabele.

Rođeni su krenuli silovito i zaprijetili su preko Dejanovića i Hasnovića. Prvi je šutirao pored gola, a udarac drugog "ukrotio" je Bukvić.

U 21. minuti svjedočili smo nesportskom potezu navijača Veleža. Sa tribine na kojoj je smještena Red Army u teren je ubačena petarda koja je eksplodirala pored golmana Bukvića, kojem je ukazana pomoć. Srećom, sve je u redu i iskusni čuvar mreže je nastavio utakmicu.

To kao da je "presjeklo" domaće, kojima je na nekoliko minuta pala koncentracija, što su iskoristili Tuzlaci. Prvo je u 25. minuti pokušao Maksimović koji sa vrha šesnaesterca šutira pored gola, a potom je uslijedio šok za Rođene.

Nakon dva vezana kornera Kurtalić je povratnom loptom uposlio Dženisa Beganovića, kojem nije nije bilo teško da pospremi loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena domaći su imali tri odlične prilike da stignu do izjednačenja. Prvo je Hasanović pogodio stativu, a u nastavku akcije golman Slobode brani pokušaj Georgijevića.

Već u narednom napadu Brandao je gađao, ali Bukvić opet brani.

U drugom poluvremenu Velež je krenuo po izjednačenje, ali nije bilo većih uzbuđenja pred golom Bukvića.

Ali zato jeste na drugoj strani. Rezervista Mujagić proigrao je Maksimovića, koji snažno šutira i pogađa za 0:2. Stekao se dojam da je golman Kačavenda mogao bolje reagovati...

Do kraja meča Velež je imao samo jednu priliku i to u 93. minuti kada je Bukvić odbranio pokušaj Pršeša. 

Rođenim je ovo drugi poraz na domaćem terenu, jer su u 3. kola identičnim rezultatom izgubili i od prijedorskog Rudara. Definitivno, u Mostaru se pale crveni alarmi, jer ako i naredne sezone žele igrati UEFA-ino takmičenje morat će početi pobjeđivati na domaćem terenu, jer bez bodova, nema ni Evrope.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.