open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
Velež produžio nevjerovatan niz, Sloboda bolja od Mladosti
Fudbaleri Veleža produžili su nevjerovatan niz bez poraza na 14 utakmica nakon što u susretu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 2:1 savladali Krupu, dok je Sloboda u Tuzli s 1:0 porazila Mladost.
24.04.2021. u 16:54
get url
text

Prvu šansu na stadionu u Vrapčićima imala je Krupa u sedmoj minut, ali je Bogdanović u situaciji "jedan na jedan" odbranio šut Mandića.

Tri minute kasnije Kolak je osujetio pokušaj Georgijevića poslije dobrog proigravanja Anđušića.

Izabranici Feđe Dudića poveli su u 23. minuti susreta. Brandao je uhvatio sjajan volej na nekih 16 metara poslije ubačaja Pršeša iz kornera, a lopta je na putu kad golu pogodila nekoga od gostujućih igrača, promijenila smjer i odsjela u mreži Kolaka. Bio je ovo prvi ovosezonski pogodak za Brazilca u dresu Veleža.

Rođeni su na pauzu otišli s minimalnom prednošću, a u nastavku su viđena još dva gola.

U 50. minuti prednost Rođenih udvostručio je Samir Radovac, nakon što ga je uposlio Georgijević. Nažalost Radovca neće biti u narednom kolu kada u Vrapčićima gostuje Borac, jer je samo nekoliko trenutaka prije gola dobio treći žuti karton.

Nepuni minut kasnije glavni sudija utakmice Aleksandar Njegomirović pokazao je na bijelu tačku za goste, a najstrožiju kaznu je uspješno realizovao Dujaković.

Do kraja susreta vrijedi izdvojiti dobre pokušaje Mandića iz 65. i Vukomanović iz 66. minute, ali i situaciju iz 70. minute kada je Karišik poslije šuta Ovčine loptu glavom zaustavio na gol-liniji.

Velež je u 77. minuti ostao s deset igrača nakon isključenja Osmića, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. Uprkos tome Rođeni su uspjeli zadržati prednost i osvojiti tri boda zahvaljujući kojima su izbili na drugo mjesto premijerligaške tabele.

Drugi meč koji se igrao u istom terminu, susret između Slobode i Mladosti, odlučen je u 33. minuti poslije odlične kontre koju je istrčao Amar Beganović a na najbolji mogući način završio Predragović.

Imala je Sloboda još nekoliko dobrih prilika, a najbolje su u finišu utakmice imali Maksimović u 70. i Ilić u 77. minuti, kada je uzdrmao prečku.

U narednom kolu Velež ugostiti Borac, Krupa će biti domaćin Mladosti, dok Sloboda gostuje u Bijeljini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.