open-navfaktor-logo
search
Otišao i Džanković
Velež potvrdio raskid saradnje sa još jednim fudbalerom
Arman Džanković više nije igrač Fudbalskog kluba Velež.
30.01.2023. u 13:10
get url
text

Ovu vijest danas su potvrdili Rođeni na svojoj zvaničnoj stranici, naglasivši kako je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Arman Džanković rođen je 24. marta 2002. godine u Stavangeru, Norveška. U FK Velež je stigao 6. augusta 2020. godine, te je u toj sezoni nastupao za selekciju juniora Omladinske škole "Muhamed Mujić". Prvi profesionalni ugovor za FK Velež je potpisao 22. juna. 2021. godine, a njegov debi za prvi tim našeg Kluba bio je 22. augusta 2021. godine u utakmici protiv NK Široki Brijeg.

- Ovaj mladi igrač veznog reda dres Rođenih je nosio u ukupno 28 utakmica, postigavši pritom jedan gol uz jednu upisanu asistenciju. Ostat će upamćen kao dio generacije koja je ispisala historiju osvojivši prvi trofej za Velež nakon 36 godina, odnosno prvi trofej u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Armanu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos ostvarenim rezultatima u proteklim sezonama, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere - saopćeno je iz Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.