open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež pokazao zube na Pecari, Rođeni nadoknadili dva gola zaostatka
Fudbaleri Veleža remizirali su na gostovanju kod Širokog Brijega u drugom susretu trećeg kola PLBiH, a izabranici Feđe Dudića uspjeli su nadoknaditi dva gola zaostatka u meču koji je okončan s 2:2.
11.08.2020. u 20:51
get url
text

Za razliku od premijernog susreta trećeg kola između Željezničara i Borca, prvo poluvrijeme duela na Pecari bilo je prilično sadržajno, pogotovo kada je o golovima riječ.

Domaćin je poveo u 25. minuti susreta, a strijelac je bio Jurilj kojem je ovo bio treći ovosezonski pogodak, nakon što je u prošlom kolu postigao oba gola za svoj tim u pobjedi nad Olimpikom.

VEZANI TEKST - Duel neporaženih timova pripao Željezničaru, Borac "pao" nakon genijalne asistencije

Napadač Širokog Brijega tako je pridružio Mustafi Mujezinoviću na vrhu liste najboljih strijelaca Premijer lige.

Minimalnu prednost ekipa Tonija Karačića imala je sve do 43. minute susreta, kada je Pervan prilično slabo šutirao, no bilo je to dovoljno da lopta završi u mreži Veleža nakon što je na putu ka golu pogodila kapitena gostiju Denisa Zvonića.

Ipak, Mostarci su do kraja prvog poluvremena uspjeli smanjiti rezultat, a u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena lijep pogodak postigao je Ćosić poslije sjajnog pasa Vehabovića.

Već na startu drugog dijela Feđa Dudić napravio je dvostruku izmjenu. Na teren je umjesot Bihorca i Ferreyre poslao Mulića i Ćivića.


U 66. minuti Cipetić je bio neoprezan i srušio je Brandaa u situaciji kada je Brazilac leđima bio okrenut golu domaćina i prilično daleko od Zlomislića, a sudija Admir Šehović je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Fejsal Mulić, kojem je ovo bio drugi ovosezonski gol.

Do kraja susreta prilika je bilo na obje strane, no promjene rezultata nije bilo, pa su se oba tima morala zadovoljiti podjelom bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.