- Upravo 24. Maja te 1981. godine naši Rođeni su, u veličanstvenom ambijentu pred 40.000 gledalaca na stadionu Marakana u Beogradu, savladavši sarajevski FK Željezničar osvojili svoj prvi trofej pobjednika Kupa maršala Tita.

Golovima Vahida Halilhodžića iz 55. te 58. minute kao i našeg Dragana Okuke iz 78. minuta susreta Rođeni su slavili pobjedu rezultatom 3:2 te tako velikom pokalu Kupa rezervisali kartu prema najljepšem gradu na Neretvi - napisali su Rođeni putem svoje Facebook stranice.

- Ponovo se slavljenički dašak osjetio kaldrmom našeg Kujundžiluka, 40 godina kasnije, neka nova lica, ali tu i ona stara, ponovo su ponosno i sa osmjesima na licima dolazili jedan po jedan, neki preko mostarskog ponosa Starog mosta, a neki iz pravca Tepe...

Zvona, Hare, Samke, naš Feđa, Daga, Dino, Lija... neki novi nadimci za naše heroje, ali energija, ponos i stav potpuno isti – Veležovski, pobjednički! Ponovo je OSVOJEN KUP!

Našem Jazi i Avdi dali smo upravo ona mjesta koja im pripadaju, naš Feđa bio na mjestu legendarnog trenera Milutinovića, dok su ostali zauzeli svoja, ponosno pozirajući na fotografiji koja će sigurni smo ući u historijske zapise našeg voljenog Kluba, sa zajedničkom željom da ih u narednim godinama, sličnim ili boljim povodom, napravimo još više - dodali su iz redova Veleža.