open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Velež na Otoci, može li Mladost iznenaditi i Zrinjski u Mostaru?
Fenomenalnim derbijem na Koševu koji su sinoć odigrali Sarajevo i Borac (4:2) otvoreno je 7. kolo fudbalske Premijer lige BiH.
12.09.2020. u 07:57
get url
text

Bordo tim je trijumfom protiv Banjalučana preuzelo lidersku poziciju, na kojoj će ostati i nakon današnja dva meča.

Od 16.30 sati posljednjeplasirani Olimpik na Otoci će ugostiti ekipu Veleža. Jasno je da Vukovi ne mogu dostići lidera, a to neće pomoći za rukom ni Rođenim (trenutno zaostaju pet bodova iza lidera).

Olimpik je tokom pauze promijenio trenera, pa će umjesto Darka Vojvodića (ima koronavirs) ekipu voditi Esad Selimović. Vukovi u dosadašnjih pet susreta (imaju utakmicu manje, jer je odgođen meč protiv Sarajeva) nisu osvojili ni bod, pa će ovo biti prilika da se pomjere sa nule. Posao im neće biti lagan, jer Velež je ekipa koja pretenduje na vrh tabele, a na tom putu ne bi trebali imati "prosipati" bodove protiv timova kao što je najmlađi sarajevski premijerligaš.

U drugom susretu od 20 sati snage će odmjeriti Zrinjski i Mladost. Plemići su loše startali u novoj sezoni, pa je možda malo i čudno što će u večerašnji duel ući sa istim brojem bodova kao i rival iz Doboja kod Kaknja - 7.

Gosti u Mostar stižu rasterećeni, jer su u zadnja dva kola vezali dvije pobjede, a posebno je imresivna bila ona protiv Željezničara. Upravo bi rezultat na Grbavici (0:1) mogao biti upozorenje za Zrinjski da nema opuštanja i da ove sezone niko neće biti "lagan zalogaj".

Preostala tri meča igraju se u nedjelju.

Rezultat, parovi i satnica

Sarajevo - Borac 4:2 (Danilović 16ag, Rahmanović 39, Tatar 73, 90 - Ziljkić 37, Danilović 71)

subota

Olimpik - Velež (16.30 sati)
Zrinjski - Mladost (20)

nedjelja

Krupa - Sloboda (16.30 sati)
Široki Brijeg - Željezničar (18)
Tuzla City - Radnik (20)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.