Prvu veliku šansu na utakmici imali su domaći igrači preko Amara Tahrića, ali je fudbaler Radnika u situaciji "1 na 1" šutirao direktno u golmana Veleža Slavišu Bogdanovića.

Radnik je do vodstva stigao u 41. minuti. Bojan Marković je iskoristio veliku grešku Samira Zeljkovića, šutirao sa nekih 17-18 metara, a lopta se od stative odbila u mrežu iza leđa Bogdanovića.

Već u narednom napadu Velež je mogao do izjednačenje, ali je domaći čuvar mreže Azur Aljkanović zaustavio šut Brandaa.

Da je apsolutno nezadovoljan igrom svojih izabranika, Feđa Dudić je "objasnio" s četiri izmjene već u 46. minuti utakmice kada su Radovac, Zajmović, Anđušić i Ćosić zamijenili su Ferreyru, Zubanovića, Cvijanovića i Pršeša.

Terensku dominaciju i veliki posjed lopte u drugom poluvremenu Velež je uspio krunisati izjednačujućim golom Dženana Zajmovića u 81. minuti.

Uzbuđenja u finišu nije manjkalo, a za njih se jednim nepromišljenim potezom potezom pobrinuo Slaviša Bogdanović. Heroj Rođenih iz Atine u finišu utakmice igrao je rukom van kaznenog prostora, zbog čega mu je glavni arbitar Luka Bilbija opravdano pokazao crveni karton.

S obzirom da je Feđa Dudić ranije obavio svih pet izmjena, golmanske rukavice zadužio je Samir Radovac, no rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.