open-navfaktor-logo
search
Teški rivali
Velež i Borac nastavljaju evropski put u UEFA Konferencijskoj ligi
Fudbaleri Veleža i Borca danas će nastaviti svoj evropski izlet.
22.07.2021. u 07:55
get url
text

U drugom pretkolu UEFA Konferencijske lige mostarski tim na Grbavici će ugostiti slavni grčki AEK (20.30 sati), dok će Borac gostovati u Sjevernoj Irskoj kod Linfielda. 

U sastavu AEK-a nalaze se dvojica igrača s bh. pasošem, bivši igrač Željezničara Anel Šabanadžović i mladi igrač Vedad Radonja. 

Rođeni će u ovom meču imati podršku velikog broja svojih navijača koji su od jutros počeli pristizat u glavni grad BiH. 

Trener mostarskog kluba Feđa Dudić rekao je jučer da je ekipa iz Atine odlična, ali da se njegovi igrači neće ponašati "kao da igraju s vanzemaljcima". 

- Kada bismo počeli pričati o njima individualno, izgledalo bi da nemamo nikakve šanse. Nećemo se ponašati kao da igramo sa vanzemaljcima, vidjeli smo kako AEK igra. Želimo odigrati dobro, s ciljem da ostanemo neporaženi - izjavio je Dudić. 

Strateg Rođenih očekuje ponovo veličanstven ambijent na Grbavici i užarenu atmosferu pred oko 7.000 navijača Veleža. Najavio je otvorenu igru, naglasivši da se ne želi povući pa kasnije zažaliti za propuštenom prilikom. 

- Ne sumnjam da će naši navijači biti na najvišem nivou. Mi ćemo igrati otvoreno jer kad god bi naši klubovi imali previše respekta u evropskim takmičenjima, poslije su to zažalili. Izaći ćemo hrabro u ovaj susret i ako damo svoj maksimum, ja ću biti zadovoljan - dodao je Dudić.

Utakmica Velež - AEK će biti odigrana večeras od 20.30 sati na stadionu Grbavica. Ukoliko bi prošli AEK, Rođeni bi u trećem pretkolu igrali protiv boljeg iz duela Elfsborg (Švedska) - Milsami (Moldavija).

Ekipu Borca očekuje duel s ekipom Linfielda iz Sjeverne Irske, a predstavnik BiH već je otputovao u ovu otočku zemlju. 

Trener Borca Marko Maksimović očekuje zahtjevan i težak meč protiv ekipe koja dominira u prvenstvu Sjeverne Irske. 

- Igramo protiv protivnika koji konstantno igra kvalifikacije za Ligu prvaka. Dominantan je u svom prvenstvu, imaju dobre uvjete i igraju na nacionalnom vrhunskom stadionu. Tipična su ostrvska ekipa koja dobro igra u tranziciji, fizički su mnogo jaki, ali mislim da se u ovom dvomeču imamo čemu nadati - rekao je Maksimović.

Utakmica između Linfielda i Borca bit će odigrana večeras u 20.45 sati u Belfastu. Pobjednik tog dvomeča u trećem pretkolu će igrati protiv boljeg iz duela između Shakhtyor Soligorska (Bjelorusija) i Fole Esch (Luksemburg).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.