Dva velika derbija između Željezničara i Širokog Brijega, odnosno Borca i Sarajeva, na rasporedu su u nedjelju, a danas se igraju dva meča.

Od 15 sati Radnik će u Bijeljini ugostiti Tuzla City, dok će dva sata kasnije Olimpik gostovati na stadionu Rođeni kod Veleža.

Duel u Semberiji bit će izuzetno zanimljiv, jer je važan za oba tima. Domaći će eventualnom pobjedom pokušati pobjeći iz opasne zone, dok je gostima ovaj meč posljednja prilika da uhvate priključak za ekipama koje će se boriti za plasman u Evropu. U slučaju eventualnog kiksa, teško je očekivati da Građani mogu "loviti", treću poziciju koja garantuje plasman u Konferencijsku ligu.

S druge strane Radnik bi novim porazom rizikovao da padne na 11. poziciju ukoliko bi Olimpik ili Krupa ostvarili pobjede u ovoj dionici.

Velež ima priliku da se pobjedom revenšira Olimpiku za poraz u prvom meču na Otoci, ali i da se još ozbiljnije uključi u borbu za plasman u Evropu.

Rođeni su bez poraza u četiri zadnja susreta (dvije pobjede i dva remija), a trijumfom nad Vukovima probili bi se na četvrtu poziciju. Bar do nedjelje...

Parovi, sudije i satnica

subota, 15 sati
Radnik - Tuzla City (Adis Mulahasanović, Moamer Čaušević, Stefan Tešanović)

subota, 17 sati
Velež - Olimpik (Frano Jelić, Arnel Novalić, Josip Čolić)

nedjelja, 13 sati
Sloboda - Krupa (Danijel Bojo, Marko Zelenika, Boris Dujmović)
Mladost - Zrinjski (Aleksandar Njegomirović, Nebojša Žuga, Emir Zahiragić)

nedjelja, 15 sati
Željezničar - Široki Brijeg (Dragan Petrović, Mirza Demir, Sreten Udovičić)

nedjelja, 17 sati
Borac - Sarajevo (Elvis Mujić, Damir Lazić, Mirza Čejvanović)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore