open-navfaktor-logo
search
Rasplet
Velež dva boda do PLBiH: Bivši Rođeni srušio Olimpik, Vitez pao u Mostaru
Salihović promašio penal, a onda sa dva gola obradovao navijače mostarskog ponosa 
22.05.2019. u 19:20
get url
text

Fudbaleri Veleža došli su na korak do povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Rođeni su danas u "vanrednom" 28. kolu Prve lige FBiH savladali Vitez sa 1:0 i tako stigli do sedme uzastopne pobjede. Uz to, poraz su doživjeli fudbaleri Olimpika, jedinog konkurenta Rođenim u borbi za plasman u elitu. Sada Velež ima četiri boda prednosti u odnosu na Sarajlije i praktično su mu potrebna još dva boda za povratak u elitu (ima bolji međusobni skor od Olimpika). 

Mostarci su od starta meča nametnuli svoj tempo igre i stvarali prilike pred golom Viteza, a gostujuća odbrana kapitulirala je u 36. minuti. Vehabović je izveo korener, a najviši u skoku bio je Zvonić koji je pogodio za 1:0.

Vukovi su imali teško gostovanje kod Slavena u Živinicama, a domaći, koji se bore za opstanak, slavili su sa 2:0. Već na otvaranju susreta, u 5. minuti, imali su sjajnu priliku kada je Sadiković skrivio jedanaesterac i uz to je dobio crveni karton. No, Mirnes Salihović nije bio siguran sa bijele tačke i ostalo je 0:0.

Ipak, Salihović, inače, nekadašnji igrač Veleža, proradio je u nastavku. U 50. minuti pogodio je za 1:0, a pet minuta kasnije udvostručio je prednost Slavena. Gosti sa igračem manje nisu imali snage da se vrate u meč i dva kola prije kraja praktično su se oprostili od borbe za povratak u elitu.

Rezultati 27. kola

Velež - Vitez 1:0

Slaven - Olimpik 2:0

Čapljina - Novi Travnik 2:0

Orašje - Igman 0:0

Jedinstvo - Metalleghe 1:0

Rudar - Goražde 2:0

TOŠK - Zvijezda 1:1 

Bosna - Bratstvo 1:4

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.