open-navfaktor-logo
search
Nastavlja se PLBiH
Velež dočekuje Široki Brijeg, na Arenu Rođeni se vraćaju navijači
Reprezentativna pauza je završena, a danas se vraćamo na premijerligaške terene.
01.04.2022. u 08:32
get url
text

Prvi susret 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u Mostaru, gdje će Velež dočekati ekipu Širokog Brijega.

- Bit će ovo specifična utakmica jer se konačno vraća publika. Bit će lijep osjećaj igrati pred navijačima. Znam da se najavljuju padavine, ali podrška navijača će nam puno značiti. U ovim posljednjim prvenstvenim utakmicama bili smo zadovoljni igrom, ali rezultata nema. Nadam se da će se sreća vratiti, ali sreću moraš i zaslužiti - rekao je Feđa Dudić, trener Veleža.

Rođeni će danas konačno igrati domaću utakmicu pred navijačima, s obzirom na to da su bili suspendovani zbog prekida utakmice protiv Borca koji je odigran 21. septembra prošle godine. Odmah poslije toga Velež je drakonski kažnjen, a od tada do danas, do povratka navijača na Arenu Rođeni, prošla su tačno 192 dana.

Jure Ivanković, trener Širokobriježana, smatra kako fudbaleri Veleža neće biti maksimalno koncentrisani na utakmicu s obzirom na to da ih već za pet dana očekuje prvi susret polufinala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja.

- Prvenstvena utakmica nije za Velež rezultatski previše značajna jer su i sami najavili da će više biti fokusirani na Kup koji slijedi nakon toga, ali svejedno očekujem dosta zanimljivu i dinamičnu utakmicu kao što su bile sve naše protiv njih. Uvjeren sam da ćemo mi biti na visokom nivou i da ćemo se dobro "potući" za bodove - poručio je Ivanković.

Meč se igra od 18 sati uz direktan TV prijenos, a sudija je Danijel Bojo iz Kiseljaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.