open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež bolji od Sarajeva, Željo slavio u Modriči
Fudbaleri Veleža savladali su Sarajevo u derbiju Bosne i Hercegovine koji je u 22. kolu Premijer lige BiH odigran u Doboju kod Kaknja.
12.03.2023. u 16:56
get url
text

Rođeni su slavili sa 1:0 autogolom Martinovića.

Pobjedu u 22. kolu ostvarili su i fudbaleri Željezničara koji su slavili na gostovanju kod Sloge u Modriči.

Blijedih prvih 45 minuta gledali smo u Doboju kod Kaknja, uz tek nekoliko priliku. Sarajevo je prvu priliku imalo u 14. minuti kada je Oliveira šutirao pored gola, a bilježimo i 44. minut kada je udarac Tomaševića odbranio golman Veleža.

Mnogo više uzbuđenja gledali smo u drugom poluvremenu. U 56. minuti Hadžikić spašava Velež. Oliveira je šutirao iz prve, ali golman Rođenih brani njegov pokušaj. Tri minute kasnije Avramovski je glavom šutirao pored gola.

Velež je poveo u 74. minuti. Ćuković je šutirao, činilo se kako je Šahinović ukrotio loptu, ali nakon nesporazuma sa stoperom Martinovićem, lopta je završila u mreži. 

Bordo tim je do kraja meča pokušavao da stigne bar do boda, ali izabranici trenera Mirze Varešanovića nisu uspjeli da matiraju Hadžikića.

{$galerijaFotografija}

Ni u Modriči nije bilo mnogo uzbudljvije u prvom dijelu. Prvo je Brajlović odbranio pokušaj Krpića, a Baranov je na drugoj strani šutirao pored gola. Najbolju priliku u prvom dijelu gosti sa Grbavice imali su u 40. minuti.

Štilić je izveo korner sa lijeve strane, a Santos glavom sa pet metara šutirao preko gola.

Na startu drugog dijela bolji su bili domaći koji prijete preko Milanovića i Stevanovića, ali u oba slučaja golman Muftić je spasio Želju.

Plavi su u vodstvo došli u 83. minuti, a pogodio je Santos. Velike zasluge za gol pripadaju napadaču Arminu Hodžiću i Štiliću, koji je asistirao Brazilcu. 

FK Sarajevo - FK Velež, 12.03.2023.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.