navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prijatelji i kumovi

Vedran Vladić i Marko Louis kreirali pjesmu o kojoj se priča

Nisam se nadao nikakvom feedbacku, apsolutno, jer pjesma nije rađena da bi bila hit iz bilo koje namjere

Objavljeno: 20.11.2018. u 08:13
get url
text
Vedran Vladić: Detalj sa snimanja spota

Dugogodišnje prijateljstvo i kumstvo sa jednim od trenutno najpopularnijih pjevača regije Markom Luoisom, sinom legendarnog Louisa, Vedranu Vladiću, mladom muzičaru iz Sarajeva, donijela je hit o kojem se danima priča.

Pjesma "Hard Cold Heart" koju je napisao i otpjevao uz pratnju Markove supruge Mashe Hubijer, putpuno je drugačija od onoga što smo slušali u interpretaciji domaćih muzičara, a zvuči kao autentičan "dark country".

- Pjesma je nastala sasvim slučajno, u dnevnoj sobi, u društvu moje supruge. Nisam se nadao nikakvom feedbacku, apsolutno, jer pjesma nije rađena da bi bila hit iz bilo koje namjere. Moj brat i kum Marko me je pozvao u studio i u valu inspiracije, u jednom danu smo je završili. Naše supruge su najbolje prijateljice od osnovne škole, i kada sam pisao pjesmu, znao sam da Maša mora biti ženski vokal, samo ona i niko drugi - kazao nam je Vladić.

Po zanimanju je žurnalista, ali radi u BH Pošti i ima privatni biznis, dok se muzikom, cijeli život bavi sporadično, a o svom neočekivanom uspjehu kaže:

- Pjesma je ispala dobra jer se nije radila da bi se nekome svidjela, niti je rađena za tržište. Rađena je kao vlastita duševna hrana - iskren je Vladić.

Ističe da bez prijatelja i porodice ništa ne bi bilo moguće, a da li će muzika postati njegovo primarno zanimanje, kaže da nije siguran, ali da o tome sada i ne razmišlja.

- Pjesma kao i spot snimljeni su uz pomoć mojih prijatelja. Za kulerski vintage spot, zaslužan je moj veliki brat Boriša Pavlović-Bobo. Čitav projekat nazvan je simbolično "The Ricochet". Hvala mom starom, koji mi je nekad prije 20 godina jednog ponedeljka u tri sata donio gitaru na kojoj je ova pjesma napisana, odsvirana i snimljena. Hvala mojoj mami Idi koja mi je kupila prvu električnu gitaru koju svira moj brat Veka u spotu - istakao je Vladić.

Poslušajte pjesmu: