open-navfaktor-logo
search
Dvomeč s Litvanijom
Vedran Bosnić okuplja Zmajeve u Tuzli
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje okupljanje za predstojeće mečeve s Litvanijom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
20.02.2022. u 11:50
get url
text

U zavisnosti od klupskih obaveza, najbolji bh. košarkaši u grad soli dolazit će danas i sutra, kada bi selektor Vedran Bosnić na raspolaganju trebao imati sve košarkaše.

Zbog povreda će Litvance "preskočiti" John Roberson i Jure Zubac.

- Litvanija je veliki izazov i motivacija za sve nas, košarkaška velesila koja gaji brzu i napadačku košarku. U rosteru imaju mnogo kvalitetnih igrača koji igraju u jako dobrim klubovima. Moramo se pripremiti na 40 minuta košarkaškog rata i dati svoj maksimum ako ih želimo pobijediti. Litvanija je ekipa koja je s nama u istoj grupi na Evropskom prvenstvu, tako da iz svake utakmice moramo steći kvalitetno iskustvo koje nam može pomoći na Eurobasketu - rekao je u nedavnom razgovoru za Faktor selektor bh. košarkaša.

Prva utakmica između BiH i Litvanije igra se u četvrtak 24. februara u dvorani Mjedan i ulaznice su planule u rekordnom roku, a tri dana kasnije u Vilniusu odigrat će se još jedan dvoboj.

Nakon dva kola Zmajevi i Litvanci imaju maksimalan učinak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.