open-navfaktor-logo
search
Savladali Bugarsku
Vedran Bosnić i Emir Sulejmanović govorili o velikom uspjehu Zmajeva
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je okončala kvalifikacije za Eurobasket.
22.02.2021. u 17:52
get url
text

VEZANI TEKST - Potvrdili prvo mjesto: Košarkaški Zmajevi pobjedom okončali kvalifikacije za Eurobasket

Zmajevi su danas u Rigi, u šestom kolu, bili ubjedljiviji protiv Bugarske, ostavrivši pobjedu rezultatom 80:61.

Vedran Bosnić, selektor bh. tima, na konferenciji za medije, bio je presretan što je na čelu ovog projekta, a Latviji je zahvalio na gostoprimstvu.

- Hvala svim mojim igračima, ljudima koji rade u mom stručnom štabu, od početka kvalifikacija. Imali smo različite timove u sva tri balona, ali svi su davali sve od sebe i pomogli i veoma sam sretan i ponosan što predvodim ovaj projekat do Eurobasketa - istakao je Bosnić, dodavši:

- Utakmica nije bila možda baš najljepša za gledati, Bugarska je imala sjajno poluvrijeme, ubacila osam trojki, ali mi smo u nastavku bili mnogo agresivniji u odbrani i podigli smo nivo naše igre. Sjajno je biti prvi u grupi i probat ćemo izvući pouke i iz ovog turnira, te biti još bolji .

Odgovorio je i na pitanje koliko ovaj uspjeh znači našoj državi.

- Ovo je veliki uspjeh za bh. košarku. Znam da su mnogi ljudi u BiH gledali utakmicu i da su sretni zbog pobjede. Vjerovali smo od prvog dana u ovom, sznačno smo radili da dođemo ovdje i nije bilo džaba. Moramo nastaviti raditi, poštovati jedni druge, fokusirati se na sve situacije i ostati zajedno - zaključio je Bosnić.

Zadovoljan trijufmom i plasmanom na Eurobasket bio je i Emir Sulejmanović.

- Sve je bilo savršeno, svi su ostali zdravi, što je najvažnije i stoga hvala na gostopromistvu. Odradili smo veliki posao, ne samo u ovih nekoliko dana, već od početka, prvog okupljanja. Možemo biti sretni. Moramo nastaviti ovako, ostati skromni i nastaviti raditi. Imamo dobar tim, mnogo za toga još pokazati - kazao je Sulejmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.