open-navfaktor-logo
search
Fenomen
Vedad Ibišević - "starac" koji je dokazao da je najvažniji igrač Herthe
Moj san je bio da postanem fudbaler i da se radujem s navijačima, kazao je Vedator
18.10.2018. u 22:56
get url
text

Vedad Ibišević, doskorašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, jedna je od legendi Bundeslige. Plavooki bombarder ove sezone briljira u dresu Herthe.

U razgovoru za zvaničnu stranicu Stare dame naš golgeter govorio je o stanju u timu, ambicijama u ovoj sezoni i svojim igrama.

- Čovjek je fenomen. Ljetos je proslavio svoj 34. rođendan u Schladmingu. Trener Herthe Pa Dardai ga je nekoliko sedmica kasnije, u šali nazvao jednim od "staraca" u berlinskom timu. Od tada, Bosanac impresivno dokazuje da je "deda" u formi - najavljen je razgovor sa Ibiševićem za Herthabsc.de.

Za Dardaijev tim Ibišević je jedan od najvažnijih igrača. Hertha se nakon sedmog kola vratila u gornji dio tabele zahvaljujući četiri liga gola našeg bombardera.

- Kao dječak oduvijek sam sanjao o takvim trenucima. Ne znam da li momci danas imaju takve snove, jer vremena su se promijenila. Ali moj san je bio da postanem fudbaler i da se radujem s navijačima. Imamo sjajnu atmosferu na našem stadionu, trk ka istočnoj tribini je uvijek zabavan, i to ću raditi iznova i iznova - kazao je Ibišević.

Ibišević: Trk ka istočnoj tribini je uvijek zabavan

Komentarisao je i izjavu saigrača Salomona Kaloua koji je rekao da je Vedo poput dobrog vina - što stariji, to bolji...

- Lako je izgovarati takve narodne izreke. Ali, činjenica je da smo stariji i da se moramo svakog dana boriti kako bi bili konkurentni. Istovremeno, imamo i iskustvo koje se ne može dobiti treningom - istakao je Ibišević, koji je na dobrom putu da ostvari najbolji golgeterski bilans u dresu Herthe (u sezoni 2016/17 postigao 12 golova i upisao 6 asistencija):

- Nije mi primarni cilj postići više golova nego prije dve godine. Nikada nisam postavljao takve ciljeve u karijeri, jer znam kako je fudbal nepredvidiv.

Hertha je prošle sezone izborila plasman u UEFA Evropsku ligu, može li takav rezultat ponoviti ove sezone?

- Rano je da razmišljamo o tome gdje ćemo završiti na kraju sezone. Od kako sam došao u Herthu, već smo dva puta bili bolje plasirani u prvom dijelu sezonu, ali nismo izdržali do kraja. Ima još dosta utakmica da se igra, a mnogo je kvalitetnih ekipa koje se bore za vrh - oprezan je Vedo, dodavši:

- Ljetos smo nedvojbeno dobili nekoliko mladih kvalitetnih igrača, od kojih su neki ostvarili veliki napredak. Prije sezone, kao ekipa, nismo ni znali na čemu smo, a možda smo čak bili i malo prestrašeni na početku nove sezone. Kao rezultat toga, postali smo bliži kao tim i to iskustvo nam je definitivno pomoglo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.