open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Vedad Ibišević očito neće dugo biti bez kluba
Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević posljednjeg dana ove kalendarske godine postat će slobodan igrač, što je potvrdio njegov trenutni klub Schalke.
26.11.2020. u 16:46
get url
text

Bundesligaš s kojim je iskusni 36-godišnji napadač početkom septembra potpisao ugovor do kraja sezone odlučio je ranije prekinuti saradnju, a nakon što je Vedator u ponedjeljak dospio u konflikt s pomoćnim trenerom tima iz Gelsenkirchena Naldom.

VEZANI TEKST - Nakon najave raskida ugovora sa Ibiševićem, oglasio se sportski direktor Schalkea

Iako su iz kluba kazali da najavljeni prekid saradnje nema nikakve veze s ovim događajem, to je pomalo teško povjerovati, pogotovo što se Schalke nalazi u katastrofalnoj seriji od 24 prvenstvene utakmice bez pobjede.

Atmosfera u klubu je loša, a osim što su odlučili raskinuti ugovor s nekadašnjim Zmajem, rukovodstvo tima sa Veltins Arene suspendovalo je još dvojicu fudbalera, Marokanca Aminea Harita (23) i Alžirca Nabila Bentaleba (26).

Kako sada stvari stoje Ibišević, koji je u Schalke stigao isključivo iz sportskih razloga, te svoju plaću donirao u humanitarne svrhe, neće dugo biti bez kluba.

U njemačkim medijima već su se pojavile informacije da bi Ibišević mogao pojačati Arminiju Bielefeld koja je u crnom nizu s pet vezanih poraza, a u osam dosadašnji kola fudbaleri ovog tima postigli su tek pet golova.

Ipak, s ozbirom da je Ibišević još igrač Schalkea, makar na papiru, iz Bielefelda su demantovali interes za iskusnog golgetera.

- Ne bavimo se Vedadom Ibiševićem - naglasio se Samir Arabi, sportski direktor Arminije u izjavi za Westfalen-Blatt.

Sve ako su riječi Arabija i istinite, jasno je da Vedator neće dugo biti bez angažmana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.