Film o čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i velikoj ljubavi navijača prema njemu. Ovo je dokumentarna forma historijskih momenata kojima su Vedad i saigrači donijeli radost cijeloj Bosni i Hercegovini.

Dokumentarni film "Ispunjeni snovi" upravo i jeste priča o Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri. Priča je to koja kratko govori o njegovim počecima, a potom se bazira na historijsku utakmicu u Kaunasu, te možda i još važniju utakmicu na kultnoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Osim Vedada, u filmu o ovim historijskim momentima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Gledaoci će napokon na TV ekranima imati priliku gledati glavne protagoniste događaja iz Kaunasa i Brazila koji iz prve ruke govore o svojim doživljajima i emocijama.

Režiju "Ispunjenih snova" potpisuje Jasmin Omerika, a sam film je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, "Ovo je moja priča", koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.