open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Večeras u Mostaru: Zrinjski protiv Tobola brani čast bh. fudbala
Fudbaleri Zrinjskog brane čast bh. fudbala u Evropi. Prvaci Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti Tobol u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
04.08.2022. u 08:19
get url
text

Mostarci će pokušati ostvariti pozitivan rezultat pred revanš u Kazahstanu koji je na programu za sedam dana.

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, svjestan je snage večerašnjeg protivnika.

- Igramo protiv jako iskusne ekipe, prosjek godina im je 28,5 godina. Imaju devet reprezentativaca Kazahstana, imaju pet naših igrača s područja Balkana. Trener je isto iz Srbije, vjerovatno imaju dobre informacije o nama, ali i mi o njima. To je danas normalno.

VEZANI TEKST - Evo gdje možete gledati utakmicu Zrinjski - Tobol

Očekuje nas zahtjevna utakmica u kojoj želimo napraviti sve da uspijemo otići s prednošću na revanš. E sada. To je plan. Mi možemo planirati, ali sam svjestan da moramo biti na vrlo visokom nivou. Moramo iskoristiti iskustvo ove četiri odigrane evropske utakmice, gdje smo vidjeli da svaka i najmanja greškica može rezultirati golom.

Moramo biti mirniji u tom zadnjem pasu. Počeli smo stvarati šanse i to iz utakmice u utakmicu izgleda bolje i bolje. Uglavnom, protiv Tobola će biti zahtjevna utakmica u kojoj moramo pokazati zrelost - rekao je Jakirović.

U ekipu Zrinjskog se vraća Slobodan Jakovljević, koji je zbog povrede propustio start sezone, a stručni štab neće moćiu računati na Almira Bekića i Karima Gazzettu.

Meč se igra od 21 sat uz direktan TV prijenos na Areni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.