open-navfaktor-logo
search
Trodnevna prognoza
Večeras se očekuje snijeg, a kakvo će vrijeme biti u narednim danima
Padavine neće biti obilne, navode u Hidrometeorološkom zavodu FBiH
21.10.2018. u 08:38
get url
text

Danas se očekuje naoblačenje sa sjeverozapada koje će već u jutarnim satima u Bosni usloviti oblačno vrijeme. Do sredine dana naoblačit će se i u Hercegovini. U Bosni će kiša početi da pada prije podne, a u Hercegovini poslije podne. Od večernjih sati prema kraju dana na planinama će padati i snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje od 19 do 23 stepeni Celzijusa. 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusa. 

U utorak u Hercegovini se razvedravanje prognozira u jutarnjim satima. U Bosni veći dio dana pretežno oblačno. Prije podne lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u Bosni od poslijepodnevnih sati. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15, jugu zemlje od 18 do 23 stepeni Celzijusa. 

U srijedu u Bosni novo naoblačenje prije podne koje će usloviti kišu u drugoj polovini dana. Padavine nisu obilne. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje od 18 do 23 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.