open-navfaktor-logo
search
Nakon plasmana na EP
Večeras protiv Srbije: Futsal Zmajevi pobjedom žele zaključiti najuspješnije kvalifikacije
Utakmicom protiv Srbije, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras završava najuspješniji ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, na koje se plasirala još u četvrtom kolu nakon domaće pobjede nad Rumunijom (5:0).
14.04.2021. u 07:31
get url
text

Prvi plasman na jedno veliko takmičenje bh. futsal tim izborio je zahvaljujući odličnim partijama u grupnoj fazi u kojoj je za sada u pet susreta upisao isto toliko pobjeda i trenutno, prema najnovijem rankingu UEFA-e, zauzima osmo mjesto u Evropi.

Ivo Krezo je kao igrač bio sudionik nekih baraž utakmica, no tek u ulozi selektora uspio je napraviti historijski podvig.

Susretom protiv Srbije u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici Krezini izabranici zaključit će najuspješniji kvalifikacioni ciklus u historiji naše futsal selekcije.

- Plasirali smo se ali ova utakmica nama je bitna iz više razloga. Prvo zajedništvo, dobra atmosfera i naravno da održimo dobar plasman na UEFA raking-listi, gdje smo trenutno osmi te da napravimo historijski uspjeh - da završimo kvalifikacije bez poraza - kazao je pred večerašnji meč Ivo Krezo, peti selektor u historiji našeg tima.

I kapiten Anel Radmilović tvrdi da je plasman na EURO kruna njegove igračke karijere, ali da predstavlja i pobjedu kolektivnog duha, ozbiljnog timskog rada i dobre atmosfere koja vlada među igračima.

Iako su bodovi potrebniji Srbiji koja još uvijek nije osigurala drugo mjesto u grupi 4, Radmilović tvrdi kako on i saigrači žele i šesti trijumf u kvalifikacijama.

- Pristup će biti kao u prvoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije i u prvom meču protiv Srbije. Sigurno idemo da pobijedimo, da ostvarimo šest od šest, da se plasiramo na što boljem mjestu na ranking listi Evrope. Trenutno smo osmi, ali idemo po nova tri boda, samo da ne izgubimo. Kruna ovih kvalifikacija bila bi okončati ih bez poraza - rekao je Radmilović.

Utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za EURO između BiH i Srbije igra se večeras od 18 sati u Zenici, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport 2.

Na kraju vrijedi napomenuti da će se Evropsko prvenstvo u futsalu održati od 19. januara do 6. februara naredne godine u Nizozemskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.