open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Večeras protiv Estonije: Pobjedom s najmanje četiri razlike rukometaši BiH žele se iskupiti za poraz
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u Bugojnu igra utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2022 protiv Estonije.
10.01.2021. u 07:21
get url
text

Najbolji bh. rukometaši imaju priliku da pobjedom od četiri gola prednosti izbiju na drugu poziciju u kvalifikacionoj grupi D, te se revanširaju Estoncima za poraz od prije četiri dana u Polvi.

- Svaka pobjeda s više od tri razlike vodi nas na drugo mjesto u grupi koje ćemo dijeliti sa Austrijom. Nadam se da ćemo uspjeti ispraviti drugo poluvrijeme iz Estonije, te biti konstantniji - naglasio se selektor bh. reprezentacije Bilal Šuman.

Naš stručni štab kao i rukometaši svjesni su grešaka koje su pravili u prvom duelu protiv Estonije.

- Naš napad uopće nije funkcionisao u drugom poluvremenu. Imali smo ogromne probleme, a dali samo sedam golova. U odbrani nismo našli rješenje za njihovu igru sedam na šest, iako smo znali da će to i igrati i raditi - kazao je Šuman.

Ekipi je potrebno "ubrzanje" u večerašnjem meču, a kapiten naše selekcije Mirsad Terzić objasnio je i zašto.

- Što se tiče taktike neke stvari moramo promijeniti kako bi ubrzali napad, da bi odbrana bila kompaktnija, jer smo bili previše otvoreni za ekipu njihovog kvaliteta - rekao je kapiten rukometnih Zmajeva.

Srednji bek naše reprezentacije Josip Perić kaže kako njega i saigrače zanima samo jedna stvar.

- Ne interesuje nas ništa drugo osim pobjede s najmanje četiri gola razlike. Ne možemo dvaput ponoviti lošu partiju, pogotovo u tako kratkom periodu. I opet kažem, zanima na samo pobjeda - kategoričan je rukometaš makedonskog Pelistera.

Računajuć meč od prije četiri dana BiH i Estonija su odigrale 11 međusobnih zvaničnih susreta. Naša reprezentacija je upisala pet pobjeda, dva meča su završena remijem, dok su Estonci trijumfovali četiri puta.

Pravdu na meču u Bugojnu dijelit će sudijski par iz Slovenije, Ozren Backović i Mirko Palačković, dok će delegat EHF-a biti Vladimir Jović iz Bosne i Hercegovine.

Direktan TV prijenos utakmice realizirat će BHT1.

Drugi susret iz naše grupe, između Njemačke i Austrije, igra se od 18.10 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.