open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Večeras otvaranje Zimske čarolije na Skenderiji i igraonice za djecu
Večeras se na platou sarajevske Skenderije otvara otvara Zimska čarolija koja će trajati do 31. januara 2021. godine.
02.12.2020. u 10:00
get url
text
Skenderija

To  će biti  veoma privlačna i atraktivna destinacija za djecu,  omladinu i odrasle, kazao je za Faktor Amer Kapo, direktor KJP Centar Skenderija, koji su organizatori Zimske čarolije. 

- Na otvorenom prostoru platoa Centra Skenderije će biti realizovana manifestacija Zimska čarolija na Skenderiji, projekat koji je svojim sadržajem bez sumnje, Grad Sarajevo približio velikim evropskim gradovima, kada je u pitanju organizacija kulturno zabavnih i edukativnih aktivnosti. Naime, ovaj projekat je u svemu poseban i jedinstven  te  kao takav, vrlo atraktivan, zanimljiv i privlačan za građane - dodaje Kapo.

Veliko ledena ploha na otvorenom od 1.800 kvadratnih metara savršenog oblika uz prekrasne i specifične svjetlosne dekoracije na platou Skenderije su izuzetna prilika ze širenje pozitivne energije koja je svima nama itekako potrebna. 
U prostoru Doma mladih u posebno uređenom ambijentu će biti u funkciji kafe bar sa  idealnim pogledom na klizalište i mogućnost konzumacije pića. 

Želimo upoznati građane i posjetioce da je Organizator programa KJP Centar Skenderija poduzela sve mjere koje su  naložili nadležni organi kada je u pitanju spriječavanje mogućeg širenje COVID 19, u smislu da u prostoru klizališta će za jedan termin boraviti maksimalno 30 osoba, da  će  na ulazu i u prostoru ledene plohe biti stalno prisutni naši redari i tehnička podrška kako bi upozoravali na obavezu nošenja zaštitnih maski i predviđenog razmaka između posjetioca, da će biti dovoljan broj sredstava za dezinfekciju na ulazu u ledenu plohu, kao i potreban razmak između posjetioca za vrijeme kupovine ulaznica i na mjestu pripreme za klizanje. Na prostoru za pripremu za klizanje gdje se oblače klizaljke,  prostoru garderobe i blagajne  će se vršiti dezinfekcija  nakon svakog termina.  

Cijena termina za klizanje u trajanju od 60 minuta je četiri marke. Najam klizaljki tri i garderoba jedna marka.

Iz Centra Skenderije mole sve građane da na vrijeme osiguraju ulaznice za određeni termin klizanja zbog ograničenog broja osoba na klizalištu  kako bi se izbjegle bespotrebne gužve na samom  ulazu.  

Pored Zimske čarolije u dvorani Mirza Delibašić će se realizovati i Novogodišnja dječija igraonica. Cijena ulaznice za dječiju igraonicu je pet maraka.

Svjesni smo činjenice da u ovim teškim vremenima mnogim građanima zimske radosti nisu u prvom planu ali ovim projektom za koji smo upotrebili opremu koju već posjedujemo i koja je u vlasništvu Centra Skenderija želimo pokušati  izmamiti bar za kratko osmjeh i radost građana u vrijeme novogodišnjih praznika i vratiti nadu  da će ubrzo sve biti kao nekada. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.