navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pjesma Evrovizije

Već pet godina BiH bez predstavnika na Eurosongu, ponovo i bez prijenosa na BHT1

Ni ove godine Bosna i Hercegovine neće imati predstavnika na Eurosongu, a stanovnici naše zemlje u programu BHT1 najvjerovatnije neće moći gledati ni prijenos takmičenja za Pjesmu Evrovizije.

Objavljeno: 15.05.2021. u 11:48
get url
text

Naime, zbog dugovanja naša zemlja je pod sankcijama Evropske unije radiotelevizija (EBU), a jedna od sankcija uključuje neučestvovanje na Eurosongu.

Domaćin ove godine je Nizozemska. Prvo polufinale 65. izdanja muzičkog takmičenja Eurosonga bit će održano 18. maja u Rotterdamu u 21 sat. Na BHT1 nam nisu mogli potvrditi da neće biti prijenosa, ali u pregledu programa na zvaničnoj stranici BHRT-a u tom terminu na programu je američka komedija "Keanu".

Drugo polufinale je na programu 20. maja, a veliko finale u subotu, 22. maja. Prošle godine zbog koronavirusa umjesto otkazanog Eurosonga pirkazan je alternativni televizijski show program "Europe Shine a Light".

Posljednji put naša zemlja je imala predstavanike na Eurosongu 2016. godine. Tada se Dalal & Deen ft. Ana Rucner & Jala sa pjesmom "Ljubav je" nisu uspjeli plasirati u finale.