open-navfaktor-logo
search
Nema hospitaliziranih
Već 15 dana bez oboljelih: U Tuzlanskom kantonu preostala samo tri aktivna slučaja COVID-19
U Tuzlanskom kantonu već 15 dana nije otkriven niti jedan oboljeli od bolesti COVID-19, a broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku iznosi samo tri, podaci su Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK. Za to vrijeme urađeno je 2.125 i svi su bili negativni.
28.04.2020. u 11:37
get url
text

Iz izolatorija Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra otpušten je i posljednji pacijent pozitivan na koronavirus, što znači da su preostale tri oboljele osobe na kućnom liječenju.

U Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla od 27. marta do danas na koronavirus testirano je 3.746 uzoraka, a 84 ih je bilo pozitivno.

Prema podacima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, iz bolnice je kao oporavljeno izašlo 27 pacijenata, a 51 oporavio se u kućnoj izolaciji. Jedan pacijent prebačen je u drugi kanton zbog nastavka liječenja, a dvoje ih je preminulo.

Od preostala tri aktivna slučaja u TK dvoje pripada klasteru Medicinskog instituta Bayer, bivšeg Centra za srce, a jedan klasteru Srebrenik. Dvoje oporavljenih u posljednja 24 sata pripadaju klasteru Sapna, koji je na taj način zavoren. Još ranije zatvoreni su klasteri Lukavac, Gračanica, Banovići i Tuzla te klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla.

U TK ponovo raste broj smještenih u kućnu izolaciju. Pod tom mjerom trenutno su 592 osobe, a u odnosu na jučer povećanje iznosi čak 169.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.