Na početku sastanka načelnik Mandić iskazao je spremnost i želju da se Odluka Općinskog vijeća kojom je odobren dugotrajni zakup nad Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase" sprovede u najkraćem mogućem roku, saopćeno je iz Bordo tima.

Na sastanku su doneseni sljedeći zajednički zaključci:

- Općina Centar i FK Sarajevo se zajednički obavezuju da će užurbano i kolegijalno učiniti sve da na martovskoj sjednici Općinskog vijeća bude usvojen Ugovor o zakupu stadiona.

- Općina se obavezuje da će u hitnom roku zvanično dostaviti svu traženu dokumentaciju, potrebnu za ugovor i projekat renoviranja stadiona, po zahtjevu FK Sarajevo.

- FK Sarajevo se obavezuje da će do kraja januara Općini Centar dostaviti prvi prijedlog Ugovora o dugoročnom zakupu.

- FK Sarajevo se obavezuje da ce uporedo sa prijedlogom Ugovora pripremiti projekat renoviranja stadiona za kategoriju IV UEFA takmičenja koji će biti sastavni dio ugovora.

- FK Sarajevo se obavezuje da će do kraja januara otvoriti poseban namjenski račun, koji će se koristiti isključivo za projekat renoviranja stadiona.

- Drago mi je da smo i zvanično otpočeli proces koji će kroz partnerski odnos sa FK Sarajevo vrlo brzo rezultirati jednim sportskim objektom koji će ispunjavati sve evropske strandarde, te predstavljati pokretačku snagu razvoja sporta kako u Općini Centar, tako i u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini u cjelini - kazao je Mandić.

Zadovoljstvo nije krila ni direktorica Bordo tima.

- Zaista smo sretni i zadovoljni današnjim sastankom i nastavkom pregovora. Moram naglasiti da je u javnosti pogrešno predstavljeno da se FK Sarajevo protivi korištenju stadiona u druge svrhe osim fudbalskih. Naprotiv, dio našeg projekta je upravo multifunkcionalni stadion koji će dodatnim sadržajima biti u mogućnosti finansirati sam svoje održavanje. Naravno, sve manifestacije bit će održane na način da se ne ugrozi kvaliteta samog terena, kao niti termini iz nastupa FK Sarajevo - kazala je Sabrina Buljubašić.