open-navfaktor-logo
search
Rođena Mostarka
Važna igračica polufinaliste EP-a: Dobila sam batina, ali ne smijem o tome, da se babo ne brine
O Ćamili Mičijević, rukometnoj reprezentativki Hrvatske, proteklih godina se jako malo pisalo u Bosni i Hercegovini, što i nije čudo jer ženska seniorska reprezentacija naše zemlje nije se okupila godinama, ima i decenija.
16.12.2020. u 20:18
get url
text

Ćamila je jedna od glavnih poluga hrvatske selekcije koja se u utorak navečer, pobjedom nad Njemačkom, plasirala u polufinale Evropskog prvenstva.

Za nju kažu da je glavna za atmosferu u reprezentaciji Hrvatske, prva kavopija reprezentacije, a u slobodno vrijeme čak i voditeljica.

VEZANI TEKST - Otac Mujo Mičijević o najboljoj rukometašici Hrvatske: Na Ćamilu je bio ponosan i rahmetli djed Huso

Ćamila je rođena u izbjeglištvu u Njemačkoj, iz kojeg se vratila u Mostar odakle je njega porodica.

- Rođena sam u Njemačkoj u izbjeglištvu i tamo živjela četiri godine. Porodica se potom vratila u Mostar odakle smo svi. I kad god imam slobodan dan, uvijek odem u Mostar. Ja sam Mostarka - kazala je Ćamila za 24sata.hr.

Inače, Ćamila je visoka 194 centimetra, a kaže da nema problem sa tim uopće.

- Visina za neke ljude može biti mana i vrlina, ja sam odlučila da za mene bude vrlina. Predobro mi je i u privatnom i u rukometnom životu, super se nosim s tim. Volim i štikle obući. Da, imala sam problema u mladosti zbog toga jer ljudima je jako čudno bilo vidjeti visoku djevojku, mnogi su se iščuđavali, dobivala sam pogrdne komentare, ali nastojala sam uvijek lijepo se nositi s tim. Koristim se malo i svojim dugim jezikom. Slušam svakodnevno priče "eh, da sam ja visoka kao ti, imala bih 100 šuteva". Ne, nije to baš tako lako, nama visokima još je teže doći na šut, a meni nakon igre u oDbrani ponestane snage. Čak više volim dodati pivotu nego zabiti gol - kaže 26-godišnja Mostarka.

Često je na meti protivničke odbrane...

- Dobila sam batina, i to dosta, ali ne smijem o batinama, da mi se babo ne brine. Dobro sam - poručila je na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.