open-navfaktor-logo
search
Održava formu u Švedskoj
Važan igrač za klub sa San Sira: Do kada će Milan čekati Zlatana Ibrahimovića?
Zlatan Ibrahimović (38) više od mjesec je u rodnoj Švedskoj, gdje je "pobjegao" od koronavirusa.
06.05.2020. u 17:27
get url
text

Italiju je napustio na samom početku pandemije, a rasplet situacije čekao je u Malmöu. Ibrahimović je održavao formu, trenirao je s ekipom Hammarbyja čiji je ujedno i suvlasnik.

Ali, sada je nastao problem. Čini se da se Zlatanu ne vraća u Italiju kada su klubovi Serie A dobili dozvolu za početak treninga.

La Gazzetta dello Sport navodi kako je Ibrahimović konstantno u kontaktu s čelnicima Milana koji su mu savjetovali da bi se u sljedećih nekoliko dana trebao vratiti u Italiju i pridružiti se ostatku ekipe.

Ibrahimović je navodno zatražio dozvolu da ostane u Švedskoj još neko vrijeme, jer mu se ne vraća u Milano gdje bi sljedećih 14 dana mora provesti u samoizolaciji, a potom bi morao i na testiranje na koronavirus.

Prema posljednjim informacijama sa San Sira, čelnici Milana za vikend će mu uputiti poziv za povratak u Italiju, a u klubu se svjesno koliko im znači iskusni napadač.

Posljednja potvrda stigla je i od Asmira Begovića, golmana naše reprezentacije i Milana.

- Svi me pitaju za Zlatana. On i ja smo najstariji u timu, izgradili smo dobro prijateljstvo, čak se i naše porodice druže. On je sjajan čovjek i sjajan fudbaler - kazao je Begović u razgovoru za Sky Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.