open-navfaktor-logo
search
Požar
Vatrogasci objavili fotografije stana u Mostaru u kojem su poginule sestre
Dvije sestre poginule su u požaru, koji je u noći sa petka na subotu zahvatio porodičnu kuću u ulici Bariše Smoljana u Mostaru.
26.12.2021. u 07:50
get url
text

VEZANI TEKST - Dvije žene poginule u požaru u kući u Mostaru 

Kako je rečeno iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar požar je prijavljen šest minuta nakon ponoći i odmah po dojavi su vatrogasne ekipe izašle na mjesto nesreće, gdje su se s vatrom borile sve do 2:15 sati, no unutrašnjost kuće izgorjela je skoro u potpunosti.

U kući su bile dvije starije žene, sestre, od kojih je jedna nepokretna, a najvjerovatnije su se ugušile od dima i dežurni ljekari iz Hitne medicinske pomoći mogli su im samo konstatovati smrt. Na mjestu događaja su izašli odmah i policijski službenici koji su osigurali mjesto nesreće.

Jedna od sestara je do dolaska policije i ekipe Hitne pomoći davala je znakove života. Jedna od sestara brinula se o nepokretnoj sestri, a jedan od komšija je vidio da je izašla van kuće u trenutku kada se vatra ukazala i kada je dim počeo kuljati na sve strane, piše N1.

{$galerijaFotografija}

U jednom trenutku ona se ponovo zaputila prema kući, vjerovatno, zbog  nepokretne sestre, a iako je jedan komšija vikao na nju da to ne čini, ona ga nije poslušala.

Inače, u tom trenutku se održavala misa ponoćka u obližnjoj katedrali, pa je ulica bila skoro pusta. Vatrogasna jedinica Mostar objavila je i fotografija stana koji je potpuno izgorio.

Požar u Mostaru - 26. 12. 2021.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.