Kuća u ulici Braće Bezdrob u vlasništvu je Muje Sokolovića koji živi u inostranstvu, a podstanar Asim Odžak ističe da je uočio požar na dimnjaku i krovu kuće.

- Bilo je kasno, gledao sam televizor i čuo sam pucketanje krova. Izašao sam i vidio da gori krov i dimnjak te sam pozvao vatrogasce – priča Odžak.

Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde, dojava o požaru primljena je u 2.27 sati. Po izlasku na teren vatrogasci su uspjeli ugasiti vatru, ali je materijalna šteta velika.

Od jutros su na terenu i pripadnici goraždanske policije, koji vrše uviđaj. Resorni ministar Armin Mandžo naglašava da će uzrok požara biti utvrđen, nakon što se provede detaljna istraga.

- Policijskoj stanici Goražde jutros u 2.29 sati prijavljen je požar u ulici Braće Bezdrob. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Sektora kriminalističke policije sa inspektorima za protivpožarnu zaštitu MUP-a i utvrdili su da je do požara došlo usljed zapaljenja dimnjaka. Međutim, u preliminarnom izvještaju inspektori su naveli da je moguće da je do požara došlo zbog loših elektroinstalacija - izjavio je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.