open-navfaktor-logo
search
Novi trener Sarajeva
Vasoski: Prvi cilj je izlazak u Evropu i osvajanje Kupa BiH
Aleksandar Vasoski, makedonski stručnjak, promoviran je danas u novog trenera Sarajeva.
10.01.2022. u 11:19
get url
text

- Čast i zadovoljstvo mi je što je klub prepoznao da budem dio velikog projekta velikog kluba što je Sarajevo - rekao je Vasoski u prvom obraćanju medijima.

- Radio sam u klubu gdje je veliki pritisak. Hoću da to iskustvo prenesem u Sarajevo. Prvi cilj je da klub izađe u Evropu i osvoji Kup - rekao je bivši trener Vardara, dodavši da je dugoročni plan etablirati mlade igrače u prvotimce, a "zašto ne i reprezentativce".

Makedonac je kazao da će prozivku obaviti danas u 13 sati.  Sarajevo će u Ljubuški putovati 19. januara, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice. U Antalyju bordo ekspedicija odlazi 30. januara, boravit će do 13. februara i odigrati četiri meča.

Novi trener Sarajeva na raspolaganju zasad ima 31 igrača. Na pripreme će ići 24 fudbalera, plus trojica golmana. Ko će na spisak, bit će poznato nakon uvodnih treninga.

Vasoski kaže da je gledao skoro sve susrete Sarajeva.

- Ima kvaliteta, mora da se posloži. Svaki trener ima različite poglede. Imam u glavi sliku kako treba da igra Sarajevo.

- Gledao sam par utakmica Premijer lige. Dosta je izjednačena, ove godine je Zrinjski napravio veliku razliku, ostali su tu negdje, svako svakoga može da pobijedi.

Igrački kadar Sarajeva nije kompletiran.

- Što se tiče pojačanja, nećemo dovoditi igrače koji neće podići kvalitet igre - poručuje Vasoski.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.