open-navfaktor-logo
search
Teži ofanzivnoj igri
Vasoski o parkiranju autobusa i dogovoru iz svlačionice poslije katastrofe u Mostaru
Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski govorio je o porazu od Zrinjskom rezultatom 4:0 u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, te revanšu polufinala Kupa BiH koji Bordo tim igra na Grbavici protiv Igmana iz Konjica.
19.04.2022. u 17:38
get url
text

- Prvo poluvrijeme nismo toliko loše izgledali, do prvog gola. Stvorili smo par šansi. Htjeli smo da se udarimo prsa u prsa sa Zrinjskim, da se ne povlačimo. Meni je najlaške "parkirati autobus" - izjavio je Vasoski i dodao da je njegove želje da ekipa "igra" i da je Pod Bijelim brijegom shvatio da Sarajevo možda još nije na željenom nivou.

- To je dobra škola za nas, još treba da radimo. Nije katastrofa izgubiti, katastrofa je izgubiti četiri razlike To nam je škola pred ključne utakmice.

Uz poruku da ne traži alibi, Vasoski je podsjetio da je Sarajevo u Mostaru bilo bez ključnog defanzivca u veznom redu Andreja Đokanovića, Daniela Avramovskog, koji je u posljednje vrijeme dobro igrao, da se povrijedio Selmir Pidro, poslije čega je došlo do rokada na terenu.

- Poslije teškog poraza razgovarali smo i riješili da zaboravimo poraz. Ekipa je imala loš dan. Slijede najbitnije utakmice u sezoni. Protiv Igmana nema kalkulacija, imamo dobar rezultat. Nećemo kalkulisati, od prve minute idemo da napravimo dobar rezulta - rekao je Makedonac.

Sarajevo i Igman revanš polufinala Kupa BiH igraju u srijedu od 14 sati na Grbavici. U prvoj utakmici odigranoj na Koševu Bordo tim je protiv federalnog prvoligaša slavio 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.