open-navfaktor-logo
search
Pred derbi
Vasoski: Ako izgubimo od Borca, ne zaslužujemo Evropu
Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski kazao je uoči utakmice protiv Borca na Koševu da je poraz u gradskom derbiju za Bordo tim bio težak u psihološkom smislu.
11.03.2022. u 11:29
get url
text

- Naučili smo da gledamo naprijed, da idemo dalje. Shvatili smo poruku navijača, nismo bili na nivou i to znamo. Sigurno ćemo u narednim utakmicama igrati bolje i ostvariti bolje rezultate - rekao je Vasoski.

- Utakmica protiv Borca je dosta bitna za nas, bodovno, po plasmanu igraju četvrti i treći. Imamo veliki motiv. Analizirali smo Borac i radi se o kvalitetnoj ekipi. Sarajevo ima snage da odigra na nivou i da pobijedi. Po meni, Borac je jači od Želje. Mi moramo i bit ćemo pravi, ja to obećavam. Dužni smo navijačima da opravdamo njihovo povjerenje - rekao je Vasoski.

VEZANI TEKST - Sarajevo bez četiri fudbalera protiv Borca
 

Novinari su podsjetili Vasoskog na prošlogodišnji duela ovih klubova na Koševu, kada je Borac slavio i na kraju pretekao Sarajevo na tabeli i okitio se naslovom prvaka. I ovoga puta je situacija slična, samo što se dva tima bore za izlazak na euroscenu.

- Utakmica jeste dosta bitna. Da li je ključna, ne znam jer ih do kraja ima 11. Mislim da ulazimo kao favoriti, ako izgubimo kući od Borca, ne zaslužujemo da idemo u Evropu - smatra Vasoski.

- Mislim da je ekipa shvatila da u svakoj utakmici moramo dati sto posto - dodaje trener Sarajeva.

Sarajevo će utakmicu koja je na rasporedu u subotu u 13 sati igrati bez Amera Dupovca, Krste Velkoskog, Andreja Đokanovića i Darka Bodula.

Dvoboj na Koševu sudit će Irfan Peljto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.