open-navfaktor-logo
search
Trener Bordo tima
Varešanović: Velež se u Kupu emotivno i fizički istrošio, tu vidimo našu šansu za tri boda
Sarajevo će u nedjelju u derbiju 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati Veležu u Mostaru.
20.05.2023. u 11:39
get url
text

Ovaj duel najavio je trener Bordo tima Mirza Varešanović. Istakao je šansu svog tima vidi u emotivnom i fizičkom pražnjenju nakon finala kupa protiv Zrinjskog.

- Ostaje žal nakon prošlog kola gdje smo u posljednjim sekundama ostali, barem privremeno, bez plasmana u evropska takmičenja.

Popravni ispit nas očekuje već u nedjelju, kada gostujemo Veležu. Imali smo i duži odmor od ekipe Veleža, gdje su oni u srijedu igrali jako tešku utakmicu gdje su se i fizički, a i emotivno istrošili. Tu vidimo našu šansu za osvajanje sva tri boda i da osiguramo nastup u evropskim takmičenjima kolo prije kraja, što je i bio naš cilj na početku drugog dijela sezone.

Iako umorni i bez nekoliko standardnih prvotimaca, Velež će sigurno imati šta da kaže u predstojećem duelu. Njima je pobjeda potrebna isto koliko i nama, ukoliko žele da i ove sezone izbore mjesto koje vodi u Evropu.

Pred svaku utakmicu sam izjavio da idemo na pobjedu, da nemamo prostora da kalkulišemo, a tako će biti i u nedjelju - izjavio je šef stručnog štaba Sarajeva.

Susret je na programu od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.