open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzla Cityja
Varešanović: Protiv Zrinjskog želimo ostvariti što bolji rezultat
U rosteru ekipe, koja je još jutros otputovala za Hercegovinu, neće biti Ajdina Nukića i Ivana Sesara
17.05.2019. u 13:08
get url
text

Debitant u Premijer ligi BiH je uspio. Dva kola prije kraja prvenstva ekipa Tuzla Cityja osigurala je ostanak u eliti bh. fudbala.

Posljednja dva susreta bila su fascinantna – pobjede u Gabeli 3:0, te u Banovićima protiv Sarajeva 1:0, donijele su ekipi iz Siminog Hana šest bodova i sa ukupno 36 mogu mirno praviti planove za narednu sezonu.

- Sutra igramo protiv Zrinjskog i idemo da opravdamo posljednje rezultate. Želimo da ostvarimo što povoljniji rezultat, a usput da nekim mlađim igračima pružimo šansu da igraju kako bismo vidjeli na koga od njih možemo računati u budućnosti – izjavio je šef stručnog štaba Tuzla Cityja Mirza Varešanović u razgovoru za Fenu.

U rosteru ekipe, koja je još jutros otputovala za Hercegovinu, neće biti Ajdina Nukića, te Ivana Sesara, dok su svi ostali igrači treneru na raspolaganju.

Tuzla City je s Varešanovićem na "kormilu" odigrao 11 utakmica i ima skor od četiri pobjede, isto toliko remija i tri poraza (osvojio 16 bodova ili 47 posto od mogućih, uz gol razliku 12:9).

Njegov prethodnik Slobodan Starčević, koji je uobličio ovu ekipu, u 20 susreta osvojio je 20 bodova (5-5-10 – gol razlika 18:27, osvojio 33 posto bodova).

Osnovni cilj je postignut, ekipa će i iduće sezone igrati u Premijer ligi, a već sada se najavljuju evropske ambicije.

Utakmica Zrinjski - Tuzla City igra se sutra od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.