open-navfaktor-logo
search
Sarajevo domaćin u Zenici
Varešanović pred Slogu: Treba nam vremena, još smo u procesu stvaranja ekipe
Fudbaleri Sarajeva sutra na stadionu Bilino polje u Zenici dočekuju ekipu Sloge iz Doboja, u prvom meču 25. kola Premijer lige BiH.
Rešad Dautefendić
06.04.2023. u 14:38
get url
text

Trener FK Sarajevo Mirza Varešanović očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da uz odgovarajući pristup Sarajevo može opravdati ulogu favorita te osvojiti tri boda.

- Očekuje nas težak i neizvjesan meč jer Premijer liga je takva da svako svakoga može dobiti, bez obzira na stanje na tabeli i formu ekipa. Morat ćemo imati odgovarajući pristup za dobar rezultat. Mi smo na papiru favoriti, ali morat ćemo to pokazati na terenu - rekao je Varešanović na današnjoj konferenciji za medije.

Napominje da su igrači Sarajeva nakon preokreta i pobjede u prošlom kolu protiv ekipe Slobode dobili samopouzdanje i vidjeli da posjeduju kvalitet i karakter. Smatra da si ipak njegova ekipa ne smije dopustiti da loše započne susret kao što je bio slučaj u Tuzli, a potom "ganja" zaostatak od 2:0.

- Treba nam vremena. Još uvijek smo u procesu stvaranja ekipe jer smo doveli deset novih igrača, ali vidimo da igramo sve bolje. Nadam se da su igrači svjesni težine sutrašnjeg meča, bez obzira na poziciju protivnika na tabeli, jer svakim bod nam je bitan za Evropu. Očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Imamo širok roster, tako da će igrači koji izađu sutra na teren biti maksimalno spremni za igru - dodao je starteg Bordo tima.

Fudbaler Sarajeva Slaviša Radović smatra da je Sarajevo kvalitetniji tim od Sloge, ali ističe da Dobojlije imaju nekoliko dobrih igrača.

- Kvalitetniji smo tim, ali moramo to dokazati na terenu. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i upisati nova tri boda što bi nam mnogo značilo za nastavak prvenstva. Idemo na pobjedu, Sarajevo je takav klub, a nalazimo se u situaciji da nam nijedan drugi ishod meča ne ide u korist - izjavio je Radović.

Utakmica Sarajevo - Sloga će biti odigrana sutra u 20 sati, a glavni sudija je Elvedin Topuzović iz Tuzle. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.