open-navfaktor-logo
search
Nakon remija
Varešanović odgovorio na prozivke navijača: Nisu me oni postavili za trenera, već predsjednik
Mirza Varešanović, trener Sarajeva, nakon remija protiv Sloge je rekao da je njegov tim u potpunosti oštećen za gol u 96. minuti.
07.04.2023. u 22:21
get url
text

– Stoposto smo oštećeni. Kada je postignut gol, sudija je pokazao na centar, vjerovatno je pomoćni nešto rekao. Nije mi jasno da pomoćni može bolje vidjeti od glavnog. Šta da kažem? Znali smo da nas čeka teška utakmica. Rano smo poveli. Nije mi jasno zašto smo stali.

Krenemo agresivno, jako, pravimo pritisak. Kada smo dali gol, kao da smo stali, kao da se nervoza uvukla. Imali smo još prilika, nismo iskoristili. To je tako u fudbalu. Primamo gol kao u Tuzli, individualna greška. Šerbečić ima loptu, mjesto da izbije, on opet labavo uđe. Nismo uspjeli dati drugi gol – izjavio je Varešanović na konferenciji za medije nakon susreta, pišu Sportske.

Tokom i nakon susreta, navijači Bordo tima su tražili odlazak Mirze Varešanovića sa mjesta stručnog štaba.

– Nije me publika postavila, nego predsjednik, kada on kaže da idem ja ću ići – rekao je Mirza o skandiranjima navijača.

Bordo tim je novim bodom ostao šesti na tabeli sa 36 bodova, dok je Sloga bar privremeno pobjegla sa posljednje pozicije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.