open-navfaktor-logo
search
Najavio Velež
Varešanović ne zna kada će se Sarajevo vratiti na Koševo: Naša igra zahtjeva dobar dobar teren
Fudbaleri Sarajeva sutra od 15 sati u Doboju kod Kaknja ugostit će Velež u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
11.03.2023. u 11:52
get url
text

Derbi Bosne i Hercegovine najavili su trener Mirza Varešanović i defanzivac Ilija Matinović.

- Četvrti derbi u nizu, a treća domaća utakmica na trećem različitom terenu. Čeka nas težak i neizvjestan meč. Velež je iskusna i kvalitetna ekipa. Neće nam biti, jer protivnik želi isto što i mi. Nadam se da ćemo mi pokazati dobru igru, pokazati naš kvalitet, da ostvarimo nova tri boda - rekao je Varešanović, pa se osvrnuo još jednom na derbi protiv Željezničara (1:1):

- Na derbiju protiv Želje je bilo dosta dobrih stvari. Naša igra i ono što smo radili u Antaliji zahtjeva dobar teren što na derbiju nismo imali. Nećemo odustajati od te naše igre. Nadam se da će teren u Doboju biti bolji.

Trener Bordo tima govorio je i o Veležu.

- Ovo jim je treća utakmica u sedam dana, kao i nama, ali mi imamo nešto širi roster. Tu vidim našu prednost. Jusufbegović je dobar trener, to se vidi na njihovim igrama, vraćaju im se Vehabović i Hasanović koji nisu imali pravo nastupa protiv Zrinjskog - kazao je Varešanović, naglasivši kako nema informacija kada bi se Sarajevo moglo vratiti na Koševo.

Martinović je naglasio kako je Sarajevu cilj plasman u Evropu.

- Žalosno je da se u 21. vijek priča gdje ćemo i na kakvom ćemo terenu igrati. Dolazi nam jaka ekipa, još jedan derbi u niz, ali znamo šta želimo od ove utakmice i ne želimo da mislimo ni o čemu osim o pobjedi i da se vratimo na pobjednički kolosijek i da trasiramo put ka cilju, a to je Evropa - rekao je Martinović.

Utakmicu u Doboju kod Kaknja sudit će Dragan Petrović, a meč će biti emitovan u direktnom TV prijenosu na Arena sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.