open-navfaktor-logo
search
Trener Bordo tima
Varešanović najavio vječiti derbi: Puni smo samopouzdanja, nadam se da ćemo ponoviti partiju iz prošlog kola
Mirza Varešanović, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, održao je konferenciju za medije povodom gradskog derbija protiv Željezničara koji je na programu sutra od 13 sati.
07.03.2023. u 11:32
get url
text

- Svi znamo da je derbi specifična utakmica, znamo koliko derbi znači i jednoj i drugoj ekipi. Moramo dati posljednji atom snage, moramo imati veliku želju da ostvarimo dobar rezultat.

U derbi ulazimo puni samopoudanja poslije velike pobjede u Širokom Brijegu i nadamo se da ćemo tako nastaviti - kazao je Varešanović.

Sarajevo je u prvom kolu drugog dijela sezone u Mostaru poraženo od lidera Zrinjskog sa 2:0, a trener Bordo tima je istakao da su iz tog susreta izvukli pouku.

- Mi prije svake utakmice napravimo plan, Vidjelo smo da na toj utakmici nije bio baš najbolji. Vidjeli smo gdje smo griješili. U Širokom je puno bolje izbledalo kao što to i rezultat govori.

Tamo smo pokazali da smo pogodili sve što smo promijenili i nadam se da ćemo takvu utakmicu odigrati sutra - rekao je trener Sarajeva pa nastavio:

Željezničar je trenutno u boljoj situaciji, bolje stoje na tabeli. Mi se moramo dobro spremiti. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Svi znamo da nam ova utakmica puno znači, u svakom smislu - dodao je Varešanović.

Duel će biti odigran u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bez prisustva publike, a Varešanović je proučio da je to besmisleno.

- Besmisleno, ali takva je odluka organa Saveza. Utakmica u Širokom Brijegu je pokazala koliko je bitno kada imate navijače.

Igrači su pokazali da su željni podrške. Nadam se da će naredne utakmice biti otvorene za publiku - dodao je trener Bordo tima.

Besim Šerbečić je posljednjem kolu protiv Širokog Brijega nosio kapitensku traku.

- Mislim da je suvišno pričati koliko nam znači derbi. Nakon utakmice u Širokom Brijegu smo puni samopouzdanja. Svjesni smo svjesni kvaliteta koji imamo.

Nismo u to sumnjali ni nakon poraza pd Zrinjskog, a to će nam mnogo značiti - rekao je defanzivac pa nastavio:

- Meni je velika čast i zadovoljstvo što sam imao privilegiju i što mi je trener pružio čast i odgovornost da budem kapiten. Svjestan sam šta to znači - poručio je Šerbečić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.