open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Varešanović na pitanje o prozivkama sa tribina naružio novinara: "Ti uvijek postavljaš isto pitanje, čujem ja"
FK Sarajevo je u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao FK Tuzla City sa 1:0.
23.04.2023. u 20:44
get url
text

Treneri Mirza Varešanović i Milenko Bošnjaković nisu stali pred kamere MY TV da daju izjave, ali su se pojavili na konferenciji za medije.

- Čestitam mojim igračima na pobjedi i Tuzli na korektnoj igri. Opasna su ekipa. Ni tradicija nije išla u našu korist. Očekivali smo tešku utakmicu. Nismo pružili igru ni blizi kakva se očekivala, ali je bio prevelik pritisak. Povratak na Koševo, naša pozicija na tabeli, pa nam je danas najvažnija pobjeda, bez obzira na igru - kazao je Varešanović, prenose Sportske.

Publika je i danas tražila njegov odlazak, bez obzira na pobjedu. Ipak, on nije želio govoriti o tim prozivkama, nego je napao novinara zbog pitanja o onome što su vidjeli svi.

- Ti svaki put postavljaš isto pitanje. Čujem ja, hvala publici na podršci. Mislim da ih je publika nosile do ove teške pobjede. Toliko - odgovorio je trener Sarajeva. 

Govorio je i o pritisku na tim. 

- Imali smo devet igrača sa dva žuta kartona. Bili smo opterećeni tim kartonima. Nismo se mogli osloboditi pritiska domaćeg terena. Prvi put ova ekipa igra na našem stadionu. Nije opravdanje, ali i mi moramo odigrati ovakvu utakmicu nekada. Najbitniji su bodovi. Ako želimo da uhvatimo Evropu, moramo igrati ovakve utakmice.

Opet se vraćam na to da nam je Široki bježao 11 bodova. Ne odustajemo. Na dobrom smo putu. Nadam se da ćemo izboriti Evropu, bez obzira na protivnike - istakao je Varešanović.

Bošnjaković je gospodski čestitao Sarajevu na pobjedi, a o "ostalim stvarima nije želio govoriti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.