open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Varešanović: Imamo igrača koji ne znaju kako izgleda Koševo, otkrio Musin status
Fudbaleri Sarajeva sutra od 18 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuju ekipu Tuzla Cityja.
22.04.2023. u 14:09
get url
text

Bit će to povratak Bordo kluba na Koševo poslije osam mjeseci izbivanja zbog radova na postavljanju hibridnog travnjaka.

- Zadnjih pet utakmica ne znamo za pobjedu protiv Tuzla Cityja. Imamo jedan remi i četiri poraza. Naravno da nam je to dodatni motiv. Plus, stadion Koševo, gdje se vraćamo nakon osam mjeseci. Imamo dosta novih igrača koji ne znaju kako izgleda stadion, kakva je atmosfera i ambijent. Nadam se da će to na njih pozitivno da utječe, da pružimo pravu partiju i da ostvarimo dobar rezultat, a to je za nas u svakom slučaju pobjeda - kazao je Varešanović.

Strateg Bordo tima otkrio je zašto Musa Muhammed nije u sastavu u posljednje vrijeme.

- Imamo osam stranaca, po pravilniku je dozvoljeno pet. To je najveći problem što se tiče Muse. Naša procjena je da su nam potrebniji igrači sa stranim papirima na nekim drugim pozicijama. Dobro radi, imao je jednu nesreću nakon priprema u Antalyji.

Tri sedmice je bio van trenažnog procesa zbog povrede lože. Ispao je iz ritma, ali tu je u rosteru, trenira i čeka svoju šansu. Da je mogao više igrati, jeste, ali situacija je takva kakva jeste. Olakšavajuća okolnost je što je Jelić Balta dobio naše papire tako da se otvara prostor za još jednog igrača sa stranim papirima. S druge strane na toj poziciji imamo Mulalića, koji ima 19 godina i koji je projekat kluba, koji je naše dijete, koji je kvalitetan i potentan i igra dobro - kazao je Varešanović.

Ivan Borna Jelić Balta sutra će na Koševo istrčati kao domaći igrač.

- Trebalo mi je neko vrijeme da se vratim. Sigurno je da se moja forma podigla, a mislim da mogu još više pokazati. Trebamo se svi uklopiti i treba vremena, bez obzira koliko neko mislio da ne treba vrijeme.

Potreban nam je period da se svi zajedno upoznamo, šta neki igrači vole. To se mora kroz utakmice vidjeti. Nadam se će moje partije biti sve bolje i da ćemo izboriti Evropu - rekao je Balta.

Utakmica Sarajevo - Tuzla City igra se sutra od 18 sati, a glavni sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.