open-navfaktor-logo
search
Sukob političara i IZ-a
Vanredna sjednica IO Medžlisa u Jajcu: Svaki pokušaj diskreditovanja imama je direktni udar na Zajednicu
Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Jajce održao je danas sastanak povodom objave u medijima internog akta OO Ilmijje Jajce, upućenog muftiji travničkom dr. Ahmed ef. Adiloviću.
19.06.2020. u 18:07
get url
text

VEZANI TEKST - Sukob političara i IZ u Jajcu: Šta je ef. Keško napisao travničkom muftiji, a šta kaže načelnik Hozan 

Podsjetimo, u dopisu travničkom muftiji predsjednik OO Ilmijje Jajce Alija ef. Keško osvrnuo se na pritiske, klevetanja i diskriminaciju kojima je, kako navodi, izložen Medžlis Islamske zajednice Jajce i njegovi predstavnici. Sukladno tome, IO Medžlisa IZ Jajce održao je vanrednu sjednicu, na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

1. Medžlis IZ Jajce je krovna institucija svih muslimana na području tri općine: Jajce, Jezero i Šipovo.

2. IO Medžlisa IZ Jajce podržava rad glavnog imama i imama, a u skladu sa Ustavom IZ u BiH u cilju nesmetanog obavljanja misije u zaštiti interesa muslimana na području MIZ Jajce.

3. Imami su zbog opisa posla u najbližoj i svakodnevnoj komunikaciji i interakciji sa članovima zajednice. Stoga svaki pokušaj diskreditovanja imama i opstruiranja njihove misije jeste direktni udar na Zajednicu i njeno slabljenje.

4. Dopis OO Ilimijje Jajce je bio internog karaktera, stoga IO MIZ Jajce javno osuđuje nedozvoljeno objavljivanje u javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.