- U vremenu policijskog sata, u vremenu ograničenog kretanja, u vremenu zabrane kretanja za mlađe od 18 godina i starije od 65 godina, jahači apokalipse ponovo divljaju na Partizanskom spomen groblju u Mostaru- saopćili su iz UABNORA Mostar.

Uništene su brojne spomen- loče palim antifašistima Mostara.

- Nakon ovog neofašističkog orgijanja odgovorni za čuvanje javnog reda u gradu ne mogu reći da su to učinili maloljetni huligani, jer maloljetnicima je zabranjeno kretanje. Rušenje je, po svim indicijama učinjeno noću, u vrijeme kada se mogu kretati samo oni sa posebnim dozvolama.Dakle, ko je u ovom vremenu i po čijem nalogu rušio nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine? - pitaju se iz UABNOR-a. 

Rušenje nacionalnih spomenika je rušenje države, napominju, a za rušenje države obaveza je svih da sankcionišu izvršioce.

- Ne prihvatamo više nedjelovanje, jer nedjelovanje je saučesništvo. Mi antifašisti Mostara tražimo hitnu i efikasnu akciju i istragu o ovom događaju. Pozivamo državne sigurnosne agencije da se uključe, jer 25 godina nakon rata od lokalnih policijskih struktura nikada ništa ozbiljno nije poduzeto - poručili su iz UABNOR-a.