open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Van Dijk Lalama donio remi i plasman na završni turnir
Golove za Njemačku postigli su Werner i Sane, dok su Promes i Van Dijka Lale spasile od poraza i donijele im prvo mjesto u grupi
19.11.2018. u 22:37
get url
text
Leroy Sane

U posljednjem kolu Lige nacija fudbalska reprezentacija Njemačke remizirala je sa Holandijom u Gelsenkirchenu odigravši 2:2.

Bivši prvaci svijeta iz 2014. godine poslije 20 minuta igre imali su dva gola prednosti u meču koji se igrao u Gelsenkirchenu. Njemačku je u vodstvo doveo Timo Werner sjajnim golom u devetoj minuti, da bi Leroy Sane 11 minuta kasnije udvostručio prednost Elfa.

Iako se činilo da će Nijemci u tim trenucima osigurati mjesto u prvom "šeširu" za žrijeb kvalifikacionih grupa, u finišu meča Lale su pokazale zube. Prvo je Quincy Promes u 85. minuti smanjio na 2:1, da bi Virgil van Dijk u prvoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačnih 2:2, i tako Holanđanima donio plasman u završnicu Lige nacija.

Zbog ovog gola Nijemci će morati pričekati ishod sutrašnjeg meča između Portugala i Poljske kako bi znali svoju sudbinu prilikom žrijeba kvalifikacionih grupa za EP, i to da li će biti u prvom ili u drugom "šeširu".

Minimalna pobjeda Češke u komšijskom duelu sa Slovačkom nije ništa birno promijenila u grupi 1 B divizije, gdje je Ukrajina još ranije ovjerila prvo mjesto, a ništa značajno nije promijenio ni remi bez golova između Danske i Irske. Danci su još ranije izborili promociju u elitnu diviziju.

U mečevima grupe 3 Lige C Norveška je s 2:0 bila bolja od Kipra, i tako potvrdila plasman u viši rang, a Bugarska i Slovenija su u istoj grupi podijelile bodove odigravši 2:2. Slovenci su tako takmičenje u grupi okončali bez pobjede i na posljednje mjestu, pa ćemo ih u novoj sezoni Lige nacija gledati u najnižem rangu.

Upravo u Grupi 4 pomenutog ranga Makedonija je petom pobjedom potvrdila plasman u C diviziju. Makedonci su sa 4:0 bili bolji od GIbraltara, dok je Lihtenštajn remizirao sa Armenijom.

A divizija
Njemačka - Holandija 2:2

B divizija
Češka - Slovačka 1:0
Danska - Irska 0:0

C divizija
Bugarska- Slovenija 1:1
Kipar - Norveška 0:2

D divizija
Lihtenštajn - Armenija 2:2
Makedonija - Gibraltar 4:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.