open-navfaktor-logo
search
Grupa A
Valencija rastužio Katarane: Ekvador pobjedom otvorio Mundijal
Reprezentacija Ekvadora slavila je protiv blijedog Katara na startu grupe A Svjetskog prvenstva u fudbalu koje je počelo danas.
20.11.2022. u 19:00
get url
text

Ekvadorci su na stadionu Al Bayt slavili rezultatom 0:2, a prvo ime meča bio je Enner Valencija, igrač turskog Fenerbahčea. On je postigao oba pogotka za svoj nacionalni tim.

Prvi pogodak na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu pao je iz penala u 16. minuti. Golman Katara srušio je Valenciju, ovaj preuzeo odgovornost, namjestio loptu na bijelu tačku i precizno pogodio.

Vrijedi istaknuti da je Valencija već u trećoj minuti zatresao mrežu Katara, ali mu je taj pogodak poništen zbog ofsajda nakon reakcije iz VAR sobe, što je izazvalo brojne polemike. Na kraju se ispostavilo da su sudije bile upravu.

Katar je slomljen u 31. minuti kada je Valencije poslije centaršuta Preicada pogodio glavom.

Enner Valencija (broj 13): Prvo ime meča FOTO: ANADOLIJA

Domaća selekcija meč je završila bez udarca u okvir gola, a najbolju šansu Katarani su imali u 86. minuti kada udarac Muntaria s ruba šesnaesterca završio tik iznad prečke.

Katar je postao i prvi domaćin u historiji svjetskih prvenstava koji je porazom krenuo u takmičenje.

Turnir se nastavlja u ponedjeljak. U 14 sati na teren će Engleska i Iran u prvom meču grupe B.

Susretom od 17 sati prvo kolo u grupi A kompletirat će Senegal i Nizozemska, dok je termin od 20 sati rezervisan za grupu B i okršaj Velsa i SAD-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.