Danas je na svom Twitter nalogu, napisao da je moguće da će se na Zetri otvoriti vrata svima koji žele vakcinu.

- Već sljedeće sedmice očekujemo 21.000 doza iz raznih izvora (Covax, donacije). Ako se nešto ne promijeni, nekoliko dana nakon toga, moguće je da ćemo na Zetri otvoriti vrata svima koji žele vakcinu. Važno:najbolja vakcina je ona koju primite odmah. Nemojte birati ni čekati! - poručio je građanima Forto. 

Petog decembra prošle godine, kada je po drugi put preuzimao premijerski mandat, Forto je obećao građanima "da se do proljeća vraćamo normalnom životu". A svi odlično znamo kakvo je proljeće kada je riječ o koronavirusu bilo u Kantonu Sarajevo. 

Svojevremeno, kantonalni premijer je izjavio kako je njegova Vlada "popravila 20 kilometara brze ceste" u kantonu koji ima ukupno 4,5 kilometra brze ceste.

VEZANI TEKST - Firmu su toliko dobro sakrili da je ni Forto još ne može naći

Forto je početkom juna ove godine saopćio spektakularno u emisiji na TVSA kako je neko sakrio firmu! Iako je voditeljica u nekoliko navrata insistirala da premijer kaže koja je to firma, on je samozatajno rekao da će se uskoro saznati na press konferenciji. Evo, uskoro će dva mjeseca, a nikakvih novih informacija nema. Izgleda da je toliko dobro sakrivena firma, da je čak ni premijer ne može pronaći. 

Prije pola godine pompezno je najavljeno da Kanton Sarajevo nabavlja vakcine u iznosu od dva miliona maraka, što je odmah bilo jasno da je nemoguće to uraditi s obzirom na nadležnosti kada je riječ o nabavci vakcina. Ali, ruku na srce, naslovi u medijima lijepo su izgledali. 

Sada je evo najavio i otvorena vrata Zetre za sve građane koji se žele vakcinisati, bez poziva. Hoće li barem jednom u ovom kantonu sunce zasijati kako treba, a Forto ispuniti obećanje.