open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski muftija
Vahid ef. Fazlović: U danima radosti ne smijemo zaboraviti one u nevolji
Pozivam vas da drugog dana Bajrama obiđemo mezarja naših najmilijih i šehitluke gdje su najbolji sinovi naše domovine - rekao je Vahid ef. Fazlović
03.06.2019. u 14:27
get url
text
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović uputio je danas čestitku vjernicima povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. U svojoj poruci muftija je istakao vrijednosti mjeseca ramazana te na obavezu koju sa sobom nose najsretniji dani Bajrama.

- Ramazan je mjesec vjere i pokornosti Allahu, dž.š. Za sve muslimane su ovo posebni dani. Naša radost je u njima velika, ispunili smo još jedan obred i dočekujemo veliki blagdan. Ispratili smo mjesec koji je obilovao duhovnim uspinjućima, i nas kao pojedinaca, i naše zajednice. Jer, ramazan je mjesec bogobojaznosti i plemenitosti. Ove dvije njegove karakteristike su temeljne odrednice našeg posta i drugih vidova ramazanske pobožnosti. Bogobojaznost nas usavršava u našem duhu i okreće nas Allahovom licu. To je put s jasnim granicama i putokazima. On štiti od grijeha i upravo je post taj jaki štit - navodi se, između ostalog, u poruci muftije Fazlovića.

U poruci su istaknute riječi Muhammed, a.s., koji kaže: "Kada nastupi ramazan, otvore se kapije neba i kapije dženneta".

- U danima naše najveće radosti ne smijemo zaboraviti one koji su u bilo kojoj nevolji i poteškoćama i kojima naša blagonaklonost i pomoć može biti veliko olakšanje i utjeha. Pozivam vas da drugog dana Bajrama obiđemo mezarja naših najmilijih i šehitluke gdje su najbolji sinovi naše domovine - rekao je Vahid ef. Fazlović.

Muftija tuzlanski vjernicima je uputio srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama i zaželio im "puno sreće, napretka, svakog dobra" te im poručio da podijele svoju veliku duhovnu radost s komšijama i prijateljima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.