open-navfaktor-logo
search
Čvrsta ruka
Vaha prekrižio zvijezde, navijači sumnjičavi: Žao mi je što to nisam uradio prije!
Bosanskohercegovački strateg na klupi Maroka Vahid Halilhodžić ponovo je popisom za predstojeće utakmice kvalifikacija uzburkao strasti na fudbalskoj sceni te zemlje.
01.10.2021. u 17:45
get url
text

Mostarac u narednim duelima neće računati na Hakima Ziyecha iz Chelseaja, Noussaira Mazraouija iz Ajaxa i Aminea Harita, člana Schalkea na posudbi u Marseilleu. Vjerovatno su ovo najveće zvijezde, ako izuzmemo Achrafa Hakimi iz PSG-a, koje Maroko ima. Spomenuti trojac prema Transfermarktu zajedno vrijedi 72 miliona eura.

- Mazraoui je dobar igrač. Rekao mi je da se povrijedio, odbio je igrati utakmicu kad su ljekari rekli da je sposoban. Šta da vam kažem? - objašnjavao je Vaha.

Halilhodžić je ponovio i zašto ne računa na Chelseajevu zvijezdu Hakima Ziyecha.

VEZANI TEKST - Vahid Halilhodžić zarađuje skoro pet puta više od Ivayla Peteva
 

- Zapravo, žao mi je što nisam donio odluku prije. Neprihvatljivo je odbiti trenirati i ne davati 100 posto za reprezentaciju. Ziyech je prešao granicu i nakon nekog vremena morate reći STOP - veli bh. stručnjak.

Što se tiče Harita iz Marseillea, Vaha je kazao da je nakon godinu odmora odigrao dvije utakmice.

- Vi pitate za Harita? Proveo je četiri godine u reprezentaciji, jeste li vidjeli njegovu statistiku kao napadača? - odgovarao je Halilhodžić na pitanja i kazao mu da mu je žao što se ne govori o igračima koji su dobili pozive.

I zaista, Harit za reprezentaciju Maroka ima 11 nastupa, bez postignutog pogotka.

Potezi Vahida Halilhodžiča svakako nisu popularni. Navijači su skeptični u njegov način i metod rada.

- Čuo sam mnogo kritika, ali kad vidite rezultate, nema puno selekcija u svijetu koje su u posljednje dvije godine bolje prošle od Maroka - poručio je Vaha.

Halilhodžić je na klupi Maroka sjedio 15 puta. Ta selekcija je pod njegovom komandom zabilježila devet pobjeda, pet remija i poraz, uz 23 postignuta i samo osam primljenih golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.